Czech Republic - Libcice - Tursko (GFS 27 km 21.07. 12 UTC)
logo Su
21.
Su
21.
Su
21.
Mo
22.
Mo
22.
Mo
22.
Mo
22.
Mo
22.
Tu
23.
Tu
23.
Tu
23.
Tu
23.
Tu
23.
We
24.
We
24.
We
24.
14h 17h 20h 08h 11h 14h 17h 20h 08h 11h 14h 17h 20h 08h 11h 14h
Wind speed (m/s) 3.2 3.9 2.6 1 1.1 2.8 3.2 3.2 1.7 2.1 2.5 2.6 2.3 0.5 1.7 2.1
Wind gusts 4.7 5.3 4.1 1.3 2.1 4.1 4.6 6.4 2.4 2.6 3.3 3.6 3.3 0.6 2 2.1
Wind direction WNW WNW W WSW WSW WNW NW N WNW NNW NNW N NNE NE E ENE
Temperature (°C) 24 24 21 18 23 25 26 22 19 23 26 28 24 20 25 28
Rain (mm/3h) - 0.8 1.3                          
14.09.2010 16:53 Age: 9 yrs

After a pause, again some news

I bought new FPV equipment and have a new problem :-(

For some reason my OSD was burned out. So I bought a new one. I have it already in operation, including GPS, and it looks like it will work well.

But another problem occurred. Because of my ineptitude mechanically damaged video transmitter, I had to buy new one. I decided for a different system in the 1.2 GHz band. It's a six-channel transmitter / receiver purchased at www.hobbywireless.com. I ordered the patch antenna too. After connecting the transmitter to TwinStar appeared uncomfortable phenomenon. Both analog servo controlling the elevator and rudder began to growl. When unplug the transmitter it stops growling. The digital servos seems not affected (they growls constantly). So I start exploring what is happening and whether it's just noise on signal or power line, or whether the disturbance over the transmitter ( the problem with frequency band ). I tried to change the channel the video transmitting on, but no change has occurred. I'll have to analyze the signal using an oscilloscope, if I can discover the source of the problem. I hope so, otherwise I would have to buy yet another videolink.